Caspar 20 jaar Brugstraat 44

Vandaag 15 augustus is een mijlpaal voor Caspar Kessels. Op 15 augustus 2000 kreeg hij de sleutel om daarna zijn restaurant te openen op de Brugstraat 44 in Nederweert. Lees hieronder zijn verhaal. 

Caspar 20 jaar Brugstraat 44 | Restaurant Diverso

Ik ontving de sleutels van Brugstraat 44 op 15 augustus 2000.  We gingen meteen klussen: behang eraf, schilderen etc. Op 26 september 2000 opende ik mijn eigen restaurant, Restaurant Kesselshof. Wat was ik trots en wat was het spannend. We hadden uiteraard veel aandacht besteed aan de menukaart. Echter bestelde de allereerste gast een uitsmijter (die niet op de kaart stond). Toch hebben we een uitsmijter geserveerd door snel even de supermarkt te bezoeken. Deze allereerste gast kreeg zijn drankje aangeboden. Geen idee wie het is geweest.

Restaurant Kesselshof kende een Mediterrane keuken. Na een halfjaar vertrok de chefkok en ontstond er een vacature. Ik kende de zus van John Beijes toen al en informeerde of zij interesse had. Zij was net met een nieuwe uitdaging gestart en verwees me door naar haar broer John Beijes. Op 17 februari 2001 kwam John Beijes in dienst als chefkok. Onze samenwerking was goed en werd sterk, zowel op werkgebied als op prive-gebied hebben we veel meegemaakt en is een mooie vriendschap ontstaan. Nu zijn we compagnons en vrienden, ben daar erg trots op. 17 februari 2021 is dus een mijlpaal voor John omdat hij dan 20 jaar werkt in dit pand Brugstraat 44.

In de loop der tijd hebben we het pand onderhouden, verbouwd in 2007 en verbouwd in 2017. De oude elementen zoals de voordeur, de handgemaakte trap, de historische fotoĊ› en het bankje uit Gieene Fik zullen altijd blijven. Ik ken inmiddels iedere vierkante centimeter van dit pand en ben me zelfs Nederweertenaar gaan voelen.

Restaurant Kesselshof heeft 11 jaar bestaan. We hebben hele goede jaren gehad met veel gezellige en soms opmerkelijke avonden. In 2001 ontstond het Italiaans weekend dat jaarlijks terugkwam. In totaal zijn er 18 Italiaanse Weekenden geweest, waren allemaal bijzonder. 

In 2008 begon de economische crisis. Ik merkte meteen dat het aantal reserveringen terugliep. 2,5 jaar probeerde ik er alles aan te doen om de gasten terug te krijgen. In de jaren waren we steeds verfijnder gaan koken dat was een uitdaging, daar was toen ook markt voor. Door de crisis en de verbouwing werd Restaurant Kesselshof steeds meer beoordeeld als duur en chique. Ik merkte dat er balans mistte in het concept.

Begin 2011 was het wel duidelijk dat ik beslissingen moest gaan nemen. Ik wist ook wat ik wilde veranderen: geen 3-delig pak meer als bedrijfskleding, informelere zaak, van hoogsegment naar middensegment, mijn achternaam niet meer in bedrijfsnaam etc. In mei 2011 besloot ik het roer om te gooien. 1 september 2011 startten we Restaurant Diverso, dat bevalt erg goed.

Brugstraat 44 kent een groot verleden, de 20 jaar dat ik hier mocht werken en leven zijn ongelooflijk snel omgegaan. Goed om even stil te staan bij deze mijlpaal maar ook goed om weer lekker verder te gaan.

 

Groet,

Caspar Kessels