Diverso in voorbereiding op truffeljacht in Piemonte

Enkele weken geleden kon je lezen in onze blog dat we op truffeljacht gaan en dat we voor jullie truffels gaan zoeken voor de Truffelavonden bij Diverso. Over een week is het zover: dan gaan we op jacht. We zijn druk met de voorbereidingen. Vlucht, huurauto en slaapplek waren snel geregeld. Maar dan….hoe regel je dat je met de juiste mensen in contact komt voor een truffeljacht? 

Diverso in voorbereiding op truffeljacht in Piemonte | Restaurant Diverso

Het Nederlands echtpaar Ed & Natasja ontvangt ons in hun prachtige en idyllische Bed & Breakfast Borgo Vallone (Piemonte). Zij zijn bekend met de regio, spreken de taal, zijn culinaire liefhebbers en zijn al vaker op truffeljacht geweest. Wat ons zeer verrast heeft, is dat zij iets bijzonders hebben geregeld, speciaal voor ons!

In de plaats Acqui Therme ligt restaurant "I Caffi" waar eigenaar en chefkok Piero heerlijk kookt. Ed & Natasja zijn goed bevriend met hem.
 
De schoonouders van Piero zoeken truffels samen met hun speciaal opgeleide "truffelhond". Dat doen zij op authentieke en ambachtelijke wijze, typisch Italiaans.
 
De truffels die gevonden worden, gebruikt Piero vervolgens in zijn Brasserie/Restaurant I Caffi om zijn gerechten de truffelsmaak en klasse mee te geven die hij wilt. En….wij mogen mee!
Om de taalbarrière maar meteen te doorbreken stelt Natasja voor om mee te gaan om te helpen vertalen. 
 
Grote dank op voorhand al voor deze gastvrijheid, helemaal top! 
 
We hebben er enorm veel zin in en we houden jullie op de hoogte. 
 
Ciao!