Koken met Johnny (deel 4) - Asperges op Italiaanse wijze

We zitten inmiddels middenin het aspergeseizoen en dit betekent dat we weer heerlijk kunnen genieten van 'het witte goud'. Met asperges kun je veel verschillende gerechten bereiden: soep, voorgerecht, hoofdgerecht en je kunt asperges zelfs gebruiken als dessert! Vandaag gaat John uitleggen hoe je asperges bereidt op Italiaanse wijze; een heerlijk, simpel, voorgerecht voor 4 personen.

Koken met Johnny (deel 4) - Asperges op Italiaanse wijze | Restaurant Diverso

johnDe bereidingstijd is ongeveer 20 minuten

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 1 kg verse asperges
  • 300 gram Parma ham (of gerookte zalm)
  • 50 gram basilicumpesto
  • Scheut olijfolie
  • peper, zout
  • 50 gram parmezaanschilfers
  • rucola sla

 

Bereidingswijze

 

1. Schil de asperges en snij de onderste uiteindes ervan af.

 

2. Kook de asperges gedurende 3 minuten (afhankelijk van de dikte) en laat ze uitlekken op een vochtig doek.
 
3. Snijd de asperges in gelijke stukken. 
 
4. Verdun de basilicumpesto met een scheut olijfolie (extra vergine) en marineer hiermee de stukken asperges.
 
5. Maak het geheel op smaak met zout en peper.
 
6. Dresseer de gemarineerde asperges op een bord en leg hier de parma ham over heen. Strooi de rucola en parmezaanschilfers over de parma ham. 
 
Tip:
Gooi de schillen en uiteindes niet weg maar maak hier bijvoorbeeld een overheerlijke asperge soep of asperge saus van.
 
Buon appetito!