Koken met Johnny (deel 3) - Chocolademousse

In het vorige deel van 'Koken met Johnny' liet John zien hoe je, gemakkelijk, een Tagliatelle met truffel, versie spinazi en gegrilde kipfilet maakt. In dit artikel gaan we een lekker (en makkelijk) dessert maken. En wel een chocolademousse!

Koken met Johnny (deel 3) - Chocolademousse | Restaurant Diverso

Buongiorno amici di Diverso!

 

koken met johnnyIn het vorige deel van 'Koken met Johnny' liet John zien hoe je, gemakkelijk, een Tagliatelle met truffel, versie spinazi en gegrilde kipfilet maakt. In dit artikel gaan we een lekker (en gemakkelijk) dessert maken. En wel een chocolademousse! John legt het je uit:

 

Een dinner sluit je (natuurlijk) af met een lekker dessert. Daarom gaan we vandaag de zoetekauwen onder ons flink verwennen met een chocolademousse.

 

Bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten voor een chocolademousse

 

  • 200 gram pure chocolade
  • 250 ml room
  • 60 gram kristalsuiker
  • 3 eiwitten

 

Bereidingswijze

 

1. Smelt de chocolade 'au bain marie' (zet een kom of beter een steelpan in een grotere kom/pan met verwarmd water om zo de chocolade geleidelijk te laten smelten)

 

2. Klop de room in een bekken stijf en zet deze hierna in de koelkast

 

3. Klop de eiwitten stijf in een beslagkom en voeg de suiker toe

 

4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte eiwitten

 

5. Voeg dit geheel vervolgens toe aan de geklopte room en spatel dit goed onder elkaar door

 

Serveren

 

Verdeel de chocolademousse over 4 kopjes/schoteltjes of doe het in een grote schaal of bak zodat je hier met een warme lepel quenelles van kunt maken. Om het er extra mooi uit te laten zien kun je er nog chocolade overheen schaven.

 

Buon appetito!

 

Chocolademousse