Hoe Restaurant Kesselshof uiteindelijk Restaurant Diverso werd

We schrijven het jaar 2000. De millenniumwisseling leverde minder problemen op dan gedacht en we betaalden nog met onze geliefde Nederlandse gulden. In ditzelfde jaar woonde ik nog in het prachtige Heeze en had ik het idee om, samen met mijn toenmalige vrouw, een eigen restaurant te beginnen.
Hoe Restaurant Kesselshof uiteindelijk Restaurant Diverso werd | Restaurant Diverso

Het idee werd steeds serieuzer en we gingen al snel op zoek naar een geschikte locatie. We hadden wel een aantal eisen aan de locatie: de locatie diende een eigen parkeerplaats te hebben en we wilden ‘boven de zaak’ gaan wonen. Dit laatste was namelijk voor ons de enige manier om een restaurant te starten.

 

Na een moeizame zoektocht kregen we van onze toenmalige buren te horen dat er een pand te huur stond in Nederweert. En wel aan de Brugstraat.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik toentertijd nog maar één keer in Nederweert was geweest dus ik wist niet om welk pand het ging. We besloten dezelfde avond nog een hapje te gaan eten bij het betreffende restaurant. De naam van het restaurant was Taverne de Koetsier.

 

Toen we aan kwamen konden we onze auto meteen parkeren op de eigen parkeerplaats: dat zat dus al goed! We kwamen binnen en zagen verschillende ruimtes die oubollig waren ingericht: tapijtjes over de tafel, opgezet wild aan de muren… je kent het wel: er moest nog veel gebeuren.

 

Toch waren we meteen verkocht: het was een hartstikke mooi pand, het had een goede ligging, een ruime parkeerplaats en de mogelijkheid om boven het restaurant te wonen. Door de aankleding konden we wel heen kijken.

 

Een paar dagen later zaten we rond de tafel met de toenmalige eigenaar en niet veel later werd de deal beklonken. Het was augustus in het jaar 2000: We hadden ons eigen restaurant!

 

Het was ook de tijd dat de economie en de huizenmarkt nog floreerde dus we hadden ons eigen huis binnen een week verkocht. Van de overwaarde kochten we de blikken verf en de broodnodige restyling van het restaurant kon meteen beginnen.

 

Na een dikke maand van heel hard werken konden we op 27 september 2000 ons Restaurant  Kesselshof openen. Het werd een Mediterraan restaurant; dat was het uitgangspunt. Mijn vrouw in de keuken met een hulpje en ikzelf in de bediening.

 

Het ging meteen goed. Zo goed zelfs dat we na ongeveer een half jaar al professionele hulp in de keuken nodig hadden. We besloten in te zetten op een chefkok en in februari begon John Beijes bij Restaurant Kesselshof.

 

kesselshof1      kesselshof2

 

Vanaf 2000 groeiden we ieder jaar zowel in kwaliteit als in het aantal bezoekers van ons restaurant.

 

In 2007 besloten we het pand te kopen en meteen naar onze smaak te verbouwen maar we wilden wel de huiselijke sfeer bewaken. De insteek was om te groeien als restaurant. Een ster was niet per se het doel maar we wilden groeien naar een restaurant dat onze vaste gasten nog meer op prijs zouden stellen.

 

Uiteindelijk kocht ik het pand in juni 2007 en in september werd er gestart met de grote verbouwing.

 

De verbouwing verliep voorspoedig en eind september gingen we open. Het was van een zuidelijk getint restaurant een klassiek restaurant geworden. Toentertijd dachten we dat dit goed bij de tijd zou passen. Nog geen jaar later begon de crisis, de markt zakte in en het consumentengedrag veranderde ingrijpend!

 

Onze koersverandering, in combinatie met de economische omstandigheden, pakte niet goed uit. Met veel moeite konden we het uiteindelijk nog tot mei 2011 volhouden. Echter knapte er toen iets.

 

Ik vergeet het nooit meer, ik belde mijn vertrouwenspersoon met de mededeling: ‘ik stop of ik ga totaal iets anders doen’!’.

 

Het werd het laatste, maar wat en hoe?

 

Ik benaderde mijn chefkok John en vroeg of hij er wat in zag om samen iets anders te beginnen.  Door de situatie waar ik in zat en ik er thuis veel over sprak, werd mijn vriendin Kitty ook enthousiast en wilde ze een bijdrage leveren.

 

Van het één kwam het ander en al snel werden de taken verdeeld: John werd chefkok en mede-eigenaar, Kitty ging de bedrijfsvoering doen en ik ging de bediening voor mijn rekening nemen.

 

Het was een hele klus: Kesselshof goed afsluiten en een nieuw concept ontwikkelen. De naam Diverso is ontstaan omdat we het ‘anders’ wilden doen. En aangezien we weer terug wilden naar onze Mediterrane roots kwamen we al snel bij de naam ‘Diverso’ wat anders is in het Italiaans.

 

De formule zat al grotendeels in onze hoofden maar moest nu nog uitgevoerd worden..