Koken met Johnny (deel 2) - Tagliatelle met truffel, verse spinazie en gegrilde kipfilet

In het vorige deel van 'Koken met Johnny' liet John zien hoe je gemakkelijk pastadeeg maakt. Maar met alleen pastadeeg ben je er natuurlijk niet! Daarom laat John in dit artikel zien hoe je op een laagdrempelige en snelle manier, een heerlijk pastagerecht maakt!

Koken met Johnny (deel 2) - Tagliatelle met truffel, verse spinazie en gegrilde kipfilet | Restaurant Diverso

Buongiorno amici di Diverso!

 

koken met johnnyIn het vorige deel van 'Koken met Johnny' liet John zien hoe je gemakkelijk pastadeeg maakt. Maar met alleen pastadeeg ben je er natuurlijk niet! Daarom laat John in dit artikel zien hoe je op een laagdrempelige en snelle manier, een heerlijk pastagerecht maakt! John, het woord is aan jou!

 

De vakantieperiode ligt alweer even achter ons maar met dit gerecht keren we even lekker terug naar Italië. We gaan een heerlijk en vooral gemakkelijk pastagerecht bereiden; Tagliatelle met truffel, verse spinazie en gegrilde kipfilet! 

 

Bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten voor tagliatelle met truffel, verse spinazie en gegrilde kipfilet

 

  • 500 g tagliatelle
  • 1  sjalotje
  • olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1/8 bosje peterselie fijngehakt
  • 400 g kipfilet
  • zout en peper
  • 2 el truffelpasta
  • 100 ml room
  • 200 g Parmezaanse kaas 

 

Bereidingswijze

 

1. Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze op een grilplaat of in een grilpan todat deze gaar zijn.

 

2. Pel en snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn.

 

3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 2 minuten aan. Voeg hierna de paddenstoelen toe en bak circa 4 minuten op middelhoog vuur.

 

4. Voeg nu de spinazie toe en bak deze ook even mee daarna afblussen met de room.

 

5. Voeg nu de truffelpasta en de afgekookte pasta toe en roer het door.

 

6. Vergeet niet te proeven en maak het op smaak met zout en peper!

 

Serveren

 

De pasta verdelen over 4 verwarmde borden (zorg dat het garnituur eerlijk is verdeeld! ) en leg daarop de gegrilde kipfilet. Strooi de peterselie erover en maak het recept af met de parmezaanse kaas.

 

Buon appetito!

 

tagliatellekipspinazie

 

Comments

There are no comments

Post a comment