De geschiedenis van Diverso's Italiaans Weekend

Op 22, 23 en 24 augustus organiseert Restaurant Diverso alweer voor de 13e keer haar jaarlijks terugkerende “Italiaans Weekend”. Drie dagen lang wordt het restaurant aan de Brugstraat omgetoverd in een stukje “Nederweerts" Italië. Alle aanwezigen kunnen deze dagen genieten van heerlijk Italiaans eten & drinken, typisch Italiaans vermaak en dat alles natuurlijk in een authentieke Italiaanse sfeer. Maar waar begon het allemaal?

De geschiedenis van Diverso's Italiaans Weekend | Restaurant Diverso

Op 22, 23 en 24 augustus organiseert Restaurant Diverso alweer voor de 13e keer haar jaarlijks terugkerende “Italiaans Weekend”. Drie dagen lang wordt het restaurant aan de Brugstraat omgetoverd in een stukje “Nederweerts" Italië. Alle aanwezigen kunnen deze dagen genieten van heerlijk Italiaans eten & drinken, typisch Italiaans vermaak en dat alles natuurlijk in een authentieke Italiaanse sfeer. Maar waar begon het allemaal?

 

 

2001: Het begin

Begin 2001 ging de telefoon bij het toenmalige Restaurant Kesselshof. Het was een bekende gast die vroeg of het mogelijk was om in juli van dat jaar zijn trouwfeest bij het restaurant te mogen houden. De agenda liet het toe en het trouwfeest werd ingepland. 

 

Het aanstaande echtpaar had de wens om het feest, waar mogelijk, in de tuin van Kesselshof te laten plaatsvinden. Natuurlijk was dit mogelijk en om op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn werd er voor gekozen om een tent op te zetten. 

 

Dit laatste bracht eigenaar Caspar Kessels op een idee: daar het trouwfeest op vrijdag plaatsvond en de tent toch al stond… was het misschien een idee om de rest van het weekend een evenement te organiseren. En zo ontstond de eerste editie van het Italiaans Weekend.

 

iw3

 

Het vervolg

Na de eerste succesvolle editie waren de bezoekers van het evenement zo enthousiast, dat ervoor werd gekozen om het evenement terug te laten keren. De “Belgen” Mauro & Angelo verzorgden jarenlang de Italiaanse muziek aan tafel en zo was een traditie geboren.

 

Een aantal jaren na de eerste editie van het evenement, werd de tent weggelaten en ondertussen evolueerde Restaurant Kesselshof in Restaurant Diverso. Natuurlijk hield Restaurant Diverso vast aan de traditie. Er werd geen jaar overgeslagen en dat zorgt ervoor dat dit jaar alweer de 13e editie van dit evenement plaatsvindt. 

 

Bij goed weer vindt het Italiaans Weekend tegenwoordig buiten op het terras plaats, wanneer het weer wat tegenzit, wordt er voor gekozen om binnen in het restaurant te genieten van “al het goede uit Italië”.

 

2014: De 13e editie

Het Italiaans Weekend 2014 vindt plaats op 22, 23 (beide v.a. 19.00 uur) en 24 augustus (v.a. 17.00 uur). Op deze dagen wordt er genoten van een heerlijk Italiaans 4-gangen diner, bijpassende Italiaanse wijnen en dat allemaal natuurlijk in een authentiek Italiaanse sfeer. De prijs van dit arrangement bedraagt €37,50 (excl. drank).

 

Reserveren kan via tel. 0495-625000, www.restaurantdiverso.nl en info@restaurantdiverso.nl (o.v.v. “Italiaans Weekend”).

 

iw3